måndag 11 november 2013

Huseby Julmarknad

Vid frukosten igår, kom maken och jag överens om att köra till "Smålandsjul på Huseby" Den här marknaden räknar in 33.000 besökare. Efter att först ha uträttat ett ärende i Ljungby, kom vi till Huseby kvart i fyra, då var det redan mörkt.

Det fans som vanligt många olika former av fint hantverk. Änglahund har man ju hört talas om. men aldrig änglagris. De här fina tovade änglagrisarna skulle nog kunna pryda vilket hem som helst.Ingen besökare behövde gå hungrig, för maten är en höjdpunkt på Huseby. Förutom en mängd smakprov på mat och godis, så fanns det också gott om matställen  för alla smaker.


De många levande ljusen och lamporna lyste upp en hel del. Det var vackert och stämningsfullt. Klockan sex på kvällen stängde de. Det sista vi tittade på innan vi gick till bilen, var den här duktige träsnidaren. Den stora trästocken som han jobbar med, ska bli en örn. Det är fantastiskt att se honom i arbete.

För ovanlighetens skull köpte vi inte något med oss med oss hem. Det har nog aldrig hänt, vare sig på den här marknaden eller någon annan..


2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter