lördag 23 november 2013

Görslövs julmarknad och vernissage i Viken

Janne och jag körde till Ljungby och hans gamla arbetsplats i går för att serva och besiktiga Robert och Annas bil. Allt gick bra, så klart.

På kvällen var vi hembjudna till dem på mat. Först fick vi goda tapas som de köpt i Saluhallen i Höganäs. Ummm, onödigt goda charkuterier, oliver och supertunna skivor av rostade brödskivor med vitlök och örter. Därefter godsaker från Mölle fiskrökeri. Först en bakelse på mörkt bröd och krabbkött. Därefter två kilo fantastiskt fina färska räkor. Anna hade gjort en egen underbart god Thousand Island dressing med bland annat Cherry och pepparrot att doppa räkorna i. Till detta fick vi ett Riesling vin som de köpt på plats i Alsace. Munhålan blev lycklig. Senare blev det kaffe, saffransostkaka som Annas mamma bakat, salmbärssylt och vispgrädde. En perfekt avslutning på en god måltid.
Vid elvatiden gick vi hem. Det var skönt med en liten promenad, det var kallt men vindstilla.

I morse var vi inte hungriga, men trots det körde vi som vanligt in till "Kakboden" i Höganäs och köpte nya bullar.

Även i år ställde Görslövs handlare och invånare till med en egen julmarknad. Det ligger ju nästgårds så vi körde dit. Ett fält hade man upplåtit till parkering. Det blev nästan full.


Tre "Amerikanare" stod uppställda till beskådande. Maken tittade länge och beundrande på de här plåtchabraken. Längs med bygatan hade ett 40-tal medverkande från bygden ställt ut sina stånd.


Här fanns en mängd delikatesser att smaka på och hantverk att beundra. Tomte och en trollkarl som gjorde både barn och vuxna förvånade. Korvgrillning, ridning på snälla, lugna hästar och mycket mer.


Hos Galleri von Werder hade tre konstnärer bjudits in till "Vinterkonst". Har ni möjlighet så kör dit, utställningen finns där till och med den 27 november. Därefter kan den avnjutas i von Werders galleri vid Krapperups slott fram till den 22 december.

Galleri hamnen i Viken hade sin årliga julsalong med vernissage i dag. I år hade man tolv utställare.
Janne var mätt på kultur så jag körde dit själv. Jag kunde ha gått dit, eller cyklat. Men nu är det för kallt, pluss fem grader och lite blåst. Dessutom så mörknar det ju redan strax före klockan fyra.

När jag kom hem hade maken skalat potatis och dukat. Jag behövde bara plocka fram djupfrysta gröna ärtor, röra ihop en kall sås och steka varsin forell. Det var jättegott och slank lätt ner med en flaska god chardonnay (vitt vin).

Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.
Astrid Lindgren (1907-2002).

Jag är stolt över att jag har en omtänksam son med folkvett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter