söndag 1 april 2012

Spin of hope på F&S

När frukosten var avklarad igår körde jag in till "Friskis" i Höganäs. Där pågick från kl 08.00 Spin of hope som är ett samarbete mellan Friskis och Svettis och Barncancerfonden. Det är andra året som man anordnar detta i Höganäs. Man höll tramporna igång till kl 14.00, det vill säga att man hade sex pass på lika många timmmar. Cecilia som är en van cyklist körde alla passen. Hon kallade sig för 6xCicci. Vilken makalös bedrift! Jag ska ringa och intervjua henne, hon har väl i alla fall lite träningsvärk?

Startavgiften per person och pass var 125 kr. (Normalt kostar det 80 kr att spinna.) Alla intäkter gick denna dag oavkortat till Barncancerfonden. I receptionen säljer vi gula plastarmband för 100 kr styck. Vi har också en insamlingsbössa på disken som många lägger en slant i, både mynt och sedlar.
Det är alltid god stämning på "Friskis" men den här dagen var den verkligen extra uppåt.

Jag är med i "Friskis" kommunikationsgrupp (KGB) och var där för att skriva lite om det hela. En av våra medlemmar är fotograf så han var där och fotograferade. Alla som inte hade möjlighet att deltaga i år ska åtminstonne kunna se och läsa om det. De blir förhoppningsvis taggade att vara med nästa år.

Hela dagen var solig men oj vad det blåste kallt från havet. På eftermiddagen körde vi till Torekov och Båstad. På alla campingplatser var det full aktivitet. Det är det även här på vår camping i Gamla Lerberget, både i skogen i på sjösidan.

I går kväll grillade maken en fläskfilé på utegrillen. Jag hade skivat mandelpotatis grovt, ringlat över olivolja och strött pizzakrydda och flingsalt på. Efter 20 min i ugnen var de klara. Hare kuverts, sås från Jensens Böffhus och en flaska rött fullbordade det hela. Självklart satt vi inomhus och åt.

Vid halvtolvtiden idag gick vi ut i solskenet, det blåste fortfarande en vass västan så trots att det var fem plussgrader, kändes vinden isig. Vi tog fram våra vinterjackor igen. Jag drog en toppluva ner om öronen och plockade även fram de fodrade handskarna. Trots solglasögonen rann ögonen. Det blev en skön promenad på en timma.

I kväll ska jag sätta in en form färdigmarinerade kycklingbitar och en PG (=potatisgratäng) i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter