söndag 1 augusti 2010

På vernissage i Höganäs, en rejäl fest hos "Snobben"

På det översta fotot står Ami framför sina alster, på det nedanför står Gun framför sina.
Sven Ljungberg är död. Smålänningen som var målare, grafiker och författare avled i onsdags 96 år gammal. Denne exentriske och tjurige gubbe (sagt med kärlek) häcklade gärna politikerna i sin konst, när de gjorde något som inte föll honom på läppen. Dessa tavlor, samt många andra som han målat finns att beskåda på Sven Ljungbergmuseet i Lungby som han själv lät bygga. Han gjorde bland annat fantastiskt fina blomstermålningar från sin trädgård. Han konst finns till beskådande på många platser, bland annat finns en stor målning på en bank i Ljungby, på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö, Göteborgs stadsbibliotek, folkets hus i Stockholm och Gottsundakyrkan i Uppsala. Tyvärr kunde hans fru inte ta del av hans konst eftersom hon var blind. Om ni är i Ljungby, så lämna inte staden utan att ha besökt hans museum. Det är väl värt ett besök.

Min förre granne Ami Andersson och hennes kompis Gun Jonsson hade vernissage i går på Galleri Babord i Höganäs. Det var välbesökt. När jag gick kom Peter Kovacs med sällskap. Nej det var inget personligt, det bara blev så.
På kvällen var vi bjudna till fest hos Christer (Snobben) och hans fru Berit. Det var mycket, mycket trevligt. De bjöd på en fantastisk god byffé inköpt på UP-hallen i Viken.
Berit hade gjort fantastiskt goda Creme Chesetårtor med färska hallon och blåbär, som vi fick till kaffet. Vi (18 personer) åt, drack, dansade och pratade till frampå småtimmarna. Det tog inte många minuter att gå hem och vi gick genast till sängs. trots det hann klockan bli fyra (på morgonen) innan jag släckte sänglampan. Då var det redan ljust och varmt, över tjugofem grader.
I dag har vi inte gjort så många knop, det tar på krafterna att kalasa.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter