söndag 18 juli 2010

Byxlös make, hjärtkrasslig vän och utblommad lavendel



Söndag igen. Idag för en vecka sedan sedan kom några av våra goda vänner hit. Först badade vlänge och väl från bryggan på piren, sedan gick/cyklade och körde vi bil upp till vårt hus och satte oss i skuggan i trädgården. Där njöt vi av varandras sällskap och kall tysk bier. Senare på eftermiddagen grillade vi. Hur mysigt som helst.

På måndag morgon fick min väninna köra in sin make till akuten i Ängelholm. Han mådde inte bra. Det visade sig att kärlen till hjärtat var igenkalkade. Det ena kärlet var mer än 12 cm igenkalkat. I veckan som kommer ska han kranskärlsopereras på lasarettet i Lund. Under tiden ligger han kvar på lasarettet i Ängelholm. Tänk så fort och oväntat livet tar en annan vändning.
För övrigt har veckan bjudit på många simturer i havet. I går kväll var vi bjudna till Ann-Marie och Carl-Olof i Strövelstorp. Som vanligt var det både gott och trevligt.

Förutom maken och jag var Agneta och Lennart , Meta moderat och henns make Lars bjudna.
Tyvärr, men av förklarliga skäl, saknade vi Lena och Lars som inte kunde komma.
Maken har efter påtryckning från mig, äntligen insett att han behöver köpa ett, eller helst två par nya chinos.

Vi körde in till Väla, där finns en Gantbutik som maken brukar handla i. Många andra var också köpsugna, så att hitta en parkeringasplats var inte det lättaste. Tyvärr hitade vi inga byxor i vuxenstorlek (det vill säga stora) så vi fick köra hem med oförrättat ärende.

I eftermiddags kom min son och svärdotter hit. Vi pratade lite om semestern och de 4-5 dagarna som vi bor i samtidigt i Westendorf, Österrike, i samma hus. Det lär bli en och annan gemensam utflykt och middag på kvällen.

Nu är vår lavendel nästan utblommad. Den luktar fortfarande gott när man tar på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter