lördag 27 december 2014

Julfirande i lugn och ro med promenader

Jaha, de va den julen. Så fort det gick. Tänk så många som har stressat sig halvt fördärvade för de här dagarna, och dessutom gjort av med en mindre förmögenhet. Dit räknas inte vi, det blir en bra jul ändå.
Julafton var vi hemma hos Robert och Anna. Annas mamma som bor på Fårö kom till dem den 22 dec. De kom hem till oss och åt nykokt tomtegröt (risgrynsgröt) hos oss vid lunchtiden. Vi brukar göra så. Därefter tittar vi på Kalle Anka.
När Kalle var slut gick jag tvärs över gatan och var tomte till småkillarna Arvid och Valter. Stor succe! När det var gjort gick vi till Robert och Anna och fortsatte julfirandet. Julbordet åt vi vid sextiden. Det blev en lugn och härlig julafton. Vi gick inte hem förrän tolvtiden, då småregnade det.


Juldagen var det strålande sol och nästan vindstilla. Det var fullkomlig folkvandring längs med havet mellan Gamla Lerberget och Höganäs. Perfekt väder för att gå ner julmaten. På eftermiddagen åt vi middag hos oss. Lutfisk och kokt torsk, gröna ärtor och skånsk senapssås. Senare tog vi kaffe och julostkaka med vispgrädde och sylt som jag kokt på blåbär och hallon från frysen.
Även annandag jul var det soligt, men då var det ingen trängsel när jag vandrade till Höganäs.
Robert och Janne åkte ut och fiskade. Robert tog hem största fisken samt ett par torskar till. Han fick även en taggmakrill. Den vägdes (450 g) fotograferades och släpptes tillbaka i havet. Det hade inte registrerats någon sådan fisk i år så det var ju i grevens tid. 


 I eftermiddags följde Janne med ut på en promenad. Det här fotot av solnedgången tog jag längst ute på piren. Vi fortsatte vår promenad och vid Lilla Bro tog jag nedanstående foto. Vackert. Nu ikväll har det snöat. Marken och vägarna är vita. Det lyser upp, men tyvärr blir det väl inte liggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter