lördag 1 februari 2014

Båtmässan i Göteborg

Strax efter nio i morse satte vi oss i bilen och körde till Göteborg. Efter 13 mil stannade vi i Björkäng och åt brunch. Mätta och belåtna körde vi vidare mot Göteborg. Klockan tolv stegade vi in på Båtmässan.

Där fanns många motorbåtar i mellanklassen De allra största och lyxigaste värstingbåtarna lyste med sin frånvaro, men vi såg foton och fakta på en av dem. Den vägde 55 ton, var 21 meter lång och hade an tank som rymde 5.500 liter diesel. Att fylla tanken kostar alltså i dagens läge cirka 77.000 kronor. Med andra ord inget för en vanlig pensionär.

Båtmässan bestod av tre jättestora  hallar, träbåtar, motorbåtar och segelbåtar (som var i minoritet), tillbehör, kläder, mat och dryck med mera. Liksom i fjor, satsade båtmässan även i år på mycket sportfiske.


Vi hittade både spö och rulle i romantiskt flickaktigt rosa. Fjolligt tyckte maken. Undrar vad Thomas (skepparen på fiskebåten) skulle säga om jag kom utstyrd med ett sådant spö och rulle?

När vi körde hem stannade vi till vid "Laxens Hus" och köpte med oss varsin stor laxtallrik med oss hem. De har vi avnjutit nu tillsammans med en flaska Chablis Cry 2011. Det var verkligen inte4 fy skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter