söndag 12 september 2010

Politiska valmöten, konstverk i blommor och grönsaker i Höganäs


























Det var mycket som hände i Höganäs i går.
Sverigedemokraterna hade bjudit i Danske Folkepartis Pia Kjersgaard till sitt valmöte. Detta övervakades av både dansk och svensk TV.

Inte långt därifrån hade Vänsterpartiet sitt valmöte. Polisen hade mobiliserat med bl.a. en insatsstyrka från Malmö. Tack och lov så behövde de inte ingripa, allt gick lugnt till väga.

På Kyrkplatsen var det fullt av folk från när och fjärran. I vimlet såg man en och annan prominent person, bland annat mina klasskompisar Gunnel och Mats från 55+ linjen på Sundsgårdens folkhögskola.

En stor tavla gjord av grönsaker avtäcktes klockan 13.00. Monica Oldsberg i mitten, presenterade och tackade konstnären Charlotte Carlin till vänster och Håkan från Lindegårdens Handelsträdgård till höger. Håkan som skänkt grönsakerna, berättade att de fyllde en stor lastbil med rönsaker, närmare bestämt cirka ett ton. Publiken visade sin uppskattning med varma applåder.

Det vore kul om Höganäs kunde bli känt för, förutom keramiken, även för sin årligen återkommande grönsakstavla. Kivik har ju sin äppletavla.

På vår semester körde vi en dag in i Kirchberg. Där hade man några dagar tidigare haft en blomsterparad. Det var olika företag som stod för varsitt ekipage. Över 420.000 blommor hade använts för att tillverka de drygt 30 konstverken. Här är ett litet axplock (!).


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter