söndag 11 januari 2015

Stormen Egon

Stormen Egon har verkligen ställt till det. Det blev en orolig natt. Ett tag trodde jag att fönsterna skulle tryckas in. Vid halv ett tiden gick jag ner till hamnen och fotograferade lite av förödelsen.


Det gick inte att gå nere vid havet. Vågorna slog över vägen. En bil som försökte köra där fick motorstopp. Vattnet stod upp till trösklarna och han fick bogseras bort. En dyrköpt erfarenhet.
En väninna som har hus där nere, har nu tång både på sina fönster och i trädgården. Nå ja, tång lär ju vara bra som gödning.

Vi hörde att vågorna i Mölle var mer än fyra meter höga, så vi körde dit. Det var fler än vi som kommit på den idén. Vinden kom från nordväst så vågorna rullade rakt in i Mölle hamn. Piren stod under vatten. Ett fantastiskt sceneri! Det var både hisnande vackert och lite skrämmande. Tänk vilka enorma krafter som är i rörelse. Man känner sig liten.
Jag är otroligt fascinerad av havet och kan titta på det hur länge som helst. Alla årstider är lika fängslande. Det är som meditation.

Hoppas att den här natten blir lugnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter