söndag 9 augusti 2015

Kusinträff i Stenviken vid sjön Hindsen i Småland

I torsdags var maken bjuden till en kusinträff i en gammal, varsamt renoverad sommarstuga som ägs av två av kusinerna. Den ligger otroligt vackert på en sjötomt i Stenviken vid sjön Hindsen i Småland. Medbjudna var även respektive maka/make. Det var över 30 år sedan maken träffat några av dem, men kontakten var omedelbar.
Kusinerna är syskonen Lennart och Eva från Värnamo. Ann kom från Stockholm. Claes kom från Lund men även han är ursprungligen från Stockholm. Maken är uppväxt i Ljungby men bor nu, med mej, sedan 22 år i Gamla Lerberget som ligger mellan Höganäs och Viken. Tyvärr kunde Lennart och hans fru som bor i Örebro inte komma.  Utanför Ljungby bor ytterligare en kusin, men han var varken inbjuden eller saknad. Rötägg ska man hålla på avstånd.
Vi hade en jättetrevlig kväll, naturligtvis med mycket prat om gamla släktingar. Maken hade en hel del roliga anekdoter att bidra med. Han kunde även stolt tillkännage att han har en äldre halvsyster som han har fått kontakt med. Vi var alla överens om att träffas igen, förhoppningsvis om en inte alltför avlägsen framtid.


Maken och jag övernattade i en herrgård som ägs av Lennart och hans fru, kusin Eva. En fantastisk byggnad med kakelugnar i alla rummen. Tillhör gör också några också andra boningshus (uthyrda), stall och lador på ett lika fantastiskt läge. I den här vackra herrgården bor de bara på somrarna och under storhelgerna. Maken och jag övernattade i det stora rummet längst in, med egen toalett.
Härifrån till sommarstugan är det bara ca tio minuters promenad genom skogen.


På morgonen var Lennart nere i sjön och vittjade de tjugo kräftburarna som han hade satt ut. Det blev en bra fångst, ca 60 stycken stora fina kräftor. Burarna skulle han sätta ut igen.

I den här lilla kretsen finns det inte mindre än tre som heter Lennart. Två av kusinerna och så kusin Eva som är gift med en Lennart. Tydligen ett populärt namn på den tiden.
Det här besöket var verkligen minnesvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter