lördag 4 juli 2015

Sillagrillning på hamnen och finfin fångst

Fredagens sillagrillning på hamnen blev verkligen lyckad. "Alla" var där. Fantastiskt väder, vilket naturligtvis gjorde sitt till och musikunderhållning av en gitarrist och två dragspelare, varav den ene är konstnär och ställer ut i Hoddan den här veckan. De tyckte det var så kul att de vill spela där även nästa fredag. Välkomna, det börjar klockan sex. Vi kom inte ner förrän vid halvåttatiden, då var det fortfarande kö till sillen. Som tur var hade vi grillad kyckling och potatissallad med oss. Det var tur för sillen tog slut en stund efter att vi hade kommit. De flesta hade som vanligt egen pick nick korg med sig och en väska med kylda drycker.Vid halvelvatiden hade de flesta cyklat eller gått därifrån, men de här grabbarna höll ut en timma till. Här sitter från vänster Carl, Ulf, Christer och Janne. Vi tjejer sitter på en bänk vid Ruffen strax bakom. Det var en så ljuvlig kväll att vi knappt ville gå därifrån.

Klockan åtta i morse åkte Tobbe, Julle och maken ut och fiskade. Julle körde med sin båt. Fiskelycken var milt sagt stor. Det nappade hej vilt. De tog tillsammans hem 24 stora fina torskar. De lät säkert minst lika många gå tillbaka i sjön.


 De stod hemma hos oss och rensade fisken. Här finns rostfri vask och rinnande vatten och man behöver inte vara rädd för att slabba ner. Det är lätt att spola av blod och annat på markteglet. Julle står till vänster, Janne vässar sin kniv på brynstenenen och Tobbe är i färd med att plocka upp en av torskarna. De hjälptes alla åt med att skära av huvudena och ta ur fiskarna, så de gick undan.
Maken fileade alla sina torskar och jag vägde och frös in dem.
Det lilla gula huset till höger bakom Tobbe, är röken.
 
Senare i eftermiddags dök Robban och Anna (son o svärdotter) upp. Anna hade varit ute och badat. Det var så mycket folk att man hade behövt ha kölapp för att komma ner. Själv kan jag inte hänge mig åt sådana njutningar. Jag har ett elakt ryggskott sedan en vecka tillbaka. Kliver helst inte över större hinder än en tröskel, så hur i all världen skulle jag kunna ta mig ner och upp för bryggan.
Jag tar ett smärtstillande piller då och då samt smörjer med Voltarensalva. Låg på spikmattan både i går och idag. Somnade och vaknade efter en och en halv timme. Det kändes skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Site Meter