Vi har jättefin sill i frysen, stor och fet, som maken dragit upp. Den är rensad och huvudena borttagna men benen finns kvar. I dag tänkte jag göra det lätt för mig genom att köpa filead sill för att steka och lägga i ättikslag.
Jag köpte 1,1 kg för 45 kronor. Det var de verkligen inte värda. Så ynkligt små och magra sillar har jag aldrig förr haft i mitt kök. Fileerna var inte längre än mitt pekfinger och ungefär två fingrar bred. På 1,1 kr gick det så många som 47 fileer! Då förstår man hur små de är. Här ligger de nu, stekta och inlagda.
De största sillarna maken kommit hem med vägde 550 gram (de rekordstora fiskarna ligger ute på nätet) men normalt väger en rensad sill cirka 100-150 gram.
tisdag 15 april 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar